Fietsend naar het werk

Elektrische fietsen nemen in populariteit toe. Bestond de doelgroep eerst uit mensen op leeftijd, dat is allang niet meer zo. 

Fietsend naar het werk
Nelis Arends van Vietz vertelt: “Een elektrische fiets heeft trapondersteuning. Je fietst zelf nog mee maar bepaalt zelf de mate waarin.” “Scholieren krijgen steeds vaker de keuze tussen een busabonnement of een elektrische fiets. Ook wordt de elektrische fiets gebruikt voor woon/werkverkeer. Op de heenweg zet je hem op de hoge stand zodat je niet bezweet aankomt, op de terugweg fiets je voornamelijk zelf zodat je aan je dagelijkse portie beweging komt. Met de Werkkostenregeling schaf je voordelig via je werkgever een fiets aan. Aan ons betaalt de werkgever € 749,-. Dat bedrag haalt hij vervolgens van je brutosalaris af. Zoek je een duurdere fiets uit, een elektrische fiets kost gemiddeld € 1.500,-. De Stromer e-bikes zijn verkrijgbaar vanaf €3990. Het scheelt parkeerplaatsen en een fitte medewerker presteert beter.”

Exit tweede auto
“De elektrische fiets vervangt overigens steeds vaker de tweede auto. Je pakt namelijk sneller een elektrische fiets, zeker in Arnhem met al zijn heuvels. De infrastructuur past zich aan deze nieuwe vorm van mobiliteit aan. Een voorbeeld hiervan is het Rijnpad, de fietssnelweg langs de A325. Van heinde en ver komen ze kijken hoe we dit in Nederland vormgeven. De nieuwste trend is de vijftig plusser die met de elektrische fiets op vakantie gaat. Hele tourritten naar Europese landen worden afgelegd. Het ultieme gevoel van vrijheid.”

Zwitserse topkwaliteit van Stromer
Vietz heeft een winkel in Herveld met een brede schakering elektrische fietsen in verschillende prijsklassen. Ook de top van de fietsen staat voor je klaar: het merk Stromer van Zwitserse makelaardij. Topkwaliteit met een mooi design. Hiermee koop je ervaring. Geen fietsen met kinderziektes. Vietz levert je fiets af en haalt hem op voor onderhoud. Benieuwd hoe het rijdt? Je krijgt zo een exemplaar een weekend op proef. Uiteraard inclusief bezorging.

fietsend-naar-het-werk