Stromer ST3 Pinion

 

Hoogtepunten Stromer ST3 met Pinion optie:

– Onderhoudsarm
– Stil
– Slijtvast
– 600 lumen koplamp met 900 lumen grootlicht
– Krachtige 820W achterwiel motor
– Volledige connectiviteit
– Verschillende stuur- en stuurpenopties voor een optimale fietshouding
– ABS optioneel
– Accu upgrade naar 983Wh mogelijk voor een grotere actieradius

 

Nieuw: de Stromer ST3 met PINION en riem

In augustus werden de medewerkers van Vietz uitgenodigd voor het Stromer Universe Event in het Belgische Genk. Stromer organiseerde dit event vorig jaar voor het eerst voor Stromer dealers en dat was meteen een daverend succes, want zo'n evenement is een uitgelezen kans om nieuwste Stromer modellen te bekijken én te testen.

Aan de Stromer 2022 collectie zijn deze keer maar liefst drie speciale edities toegevoegd: een Stromer ST1 in de kleur Deep Petrol, een ivoorkleurige Stromer ST2 met fietsmand achterop en een ST3 afgewerkt met unieke San Marino Blue lak. Al deze gelimiteerde Stromer modellen zijn ook natuurlijk bij Vietz verkrijgbaar. Maar let wel: op = op.

Tijdens het Stromer Universe Event lanceerde Stromer ook een interessant nieuw model. Wij van Vietz werden er in elk geval ontzettend blij van, want we weten dat speedpedelec rijders hier al heel lang op wachten: de Stromer ST3 – één van de meest succesvolle Stromer modellen tot nu toe – kan nu ook worden besteld in combinatie met een riem en een PINION versnellingshub!

 

Duurzaam en onderhoudsarm

Voor het versnelling systeem op de nieuwe Stromer ST3 2022 is Stromer de samenwerking aangegaan met het Duitse bedrijf PINION. Pinion ontwikkelt sinds 2006 innovatieve versnellingshubs voor fietsen, die gebaseerd zijn op technieken uit de auto-industrie. En dat is niet zo raar, want de twee oprichters van Pinion werkten eerder allebei als engineer bij het gerenommeerde Porsche.

Een Pinion gearbox bestaat uit een ingenieus systeem van tandwielen dat op dezelfde manier is opgebouwd als de versnellingsbak van auto's. Schakelen gebeurt met een zogenaamde 'gripshifter': een draaischakelaar naast het handvat. De traditionele fietsketting wordt vervangen door een aandrijfriem (ofwel 'belt') van carbon.

Het voordeel van een riem en Pinion is dat het systeem onderhoudsarm is: ketting en cassette poetsen, ontvetten en opnieuw smeren is niet meer nodig bij de Stromer ST3 belt. Bovendien gaat een riem ongeveer dubbel zo lang mee als een fietsketting, dus hij is ook nog eens ontzettend duurzaam. De tandwielen, assen en lagers van de PINION gear-hub zijn van uitstekende kwaliteit. Deze combinatie maakt het aandrijfsysteem van de Stromer ST-3 met PINION zeer slijtvast en onderhoudsarm.

De Stromer ST3 Belt is uitgerust met een Pinion C1.9 systeem. Dat is een 9-speed versnellingshub waarvan het bereik – de afstand tussen de hoogste en laagste versnelling – groter is dan bij de 11-speed derailleur op de Stromer-ST3 met fietsketting.

 

Nu ook ABS mogelijk op de Stromer ST3 PINION

Omdat het frame van de Stromer ST3 moest worden aangepast voor de semi-geïntegreerde montage van de Pinion C1.9, is Stromer meteen een stap verder gegaan: de nieuwe Stromer ST 3 2022 kan optioneel namelijk ook met ABS (‘Anti Blokkeer Systeem’) worden uitgevoerd. Deze zeer innovatieve veiligheidsoptie voor Stromer speed-pedelecs was tot nu toe alleen mogelijk op het topmodel van Stromer: de ST5 ABS.

Het Anti Blokkeer Systeem bij Stromers is ontwikkeld door de Italiaanse firma BluBrake. Het is een uniek systeem dat bestaat uit een volledig in het frame geïntegreerde unit en een ABS-sensor bij het voorwiel. Het ABS-systeem regelt de kracht van de voorrem, waardoor het risico op slippen, vallen of zelfs over de kop gaan bij hard remmen aanzienlijk kleiner is. Wij hebben dit systeem uitgebreid getest op onze Stromer ST5 demo en waren verbluft over het resultaat. Bij een topsnelheid van 45km/u maximaal de remmen inknijpen leidde tot een keurig gecontroleerde noodstop.

Ook de nieuwe Stromer ST3 met PINION-optie hebben wij mogen testen in Genk, en we zijn opnieuw onder de indruk van wat Stromer heeft neergezet: een Stromer ST3 met PINION betekent optimaal genieten van fietsen dankzij de vertrouwde Stromer techniek en innovaties uit de auto-industrie.

En, wat we bijna vergaten te vertellen: bij het frame van de Stromer-ST3 2022 is – net als bij de ST5 Ltd. en de ST5 ABS – 'smooth welding' toegepast. Er zijn geen lasrupsen meer zichtbaar en dat maakt het design waar Stromer bekend om staat nog mooier dan het al was.

De Stromer ST3 PINION wordt gelanceerd met een gelimiteerde 'Launch Edition' in de opvallende kleur 'Imperial Red'. De Stromer ST3 Launch Edition wordt in maart 2022 in onze Stromer showroom in Herveld verwacht. De kleuren Deep Black en Cool White volgen in mei 2022.

 

pinion-binnenkant