Stromer ST5 ABS

De Stromer ST5 ABS heeft het onmogelijke waar gemaakt. De eerste speed pedelec met antiblokkeringssysteem ter wereld! Bij ons op voorraad.

De nieuwe Stromer ST5 ABS, wat is er nieuw en wat zijn de verschillen met de huidige ST5 of de ST5 Limited Edition? In deze blog leggen wij dit uit en geven we extra informatie over de ST5 ABS en de Stromer ST5.

1. Het geïntegreerde ABS systeem
2. Design/smooth welding
3. Accessoires

Het geïntegreerde ABS Systeem 

Het zit natuurlijk in de naam van de ST5 ABS verwerkt, het ABS systeem wat de Stromer naast de stabiele wegligging nog meer veiligheid gaat bezorgen.

Het is de allereerste speed pedelec met een volledig geïntegreerd ABS systeem, waar wij bij andere merken met een ABS systeem nog een extern systeem buiten het design zien heeft Stromer dit in het frame verwerkt.

Het ABS systeem is ontworpen voor uw veiligheid, wanneer u een noodstop maakt zorgt het ABS systeem ervoor dat de speed pedelec nog bestuurbaar en controleerbaar blijft.

De sensoren van het ABS systeem houden de wielen in de gaten of er een wiel dreigt te blokkeren. Wanneer dit gebeurt vermindert ABS kort de remkracht op dat wiel. Als het wiel weer grip krijgt ( dezelfde rotatiesnelheid als het andere wiel ) bouw het systeem de remdruk weer op. Dit proces herhaalt zicht wel tien tot vijftien keer per seconde.

Het systeem waar Stromer meewerkt is van het Italiaanse Blubrake. Dit is een intelligente technologie wat uit de motorsport komt. Het merk Blubrake wordt al bij meerdere E-Bike merken gebruikt en onderscheid zich omdat het in staat is op allerlei verschillende ondergronden correct te functioneren. Met inbegrip van gladde of oneffen oppervlakken (grind, bladeren, klinkers ) en bij regen- of sneeuwval.

Het ABS systeem van de Stromer ST5 ABS bestaat uit drie sleutelelementen. Een sensor detecteert de snelheid van het voorwiel en stuurt de informatie naar de regelmodule die de dynamiek van de Stromer inschat op basis van de metingen van de snelheidssensor en de versnellingsmeters in het frame. Zo detecteert de regelmodule potentieel gevaarlijke situaties  die zich tijdens het remmen kunnen voordoen. Bij gevaarlijke situaties grijpt de actuator in en regelt de actuator de hydraulische druk van de voor rem.

De Stromer staat gekoppeld met het Blubrake systeem via het OMNI display, die wanneer het ABS systeem niet goed zou werken ook foutmeldingen aangeeft via het display. Dit zorgt ervoor dat u gelijk doorheeft wanneer het ABS systeem niet zou werken of als het systeem een storing zou hebben.

Design/smooth welding 

De ST5 ABS heeft los van de smooth welding hetzelfde design van de ST5, Dus ook bij deze fiets geniet u van het vlotte en strakke design. Verder kennen we van de ST5 de elektrische versnelling en de sterke achterwielmotor van 85WH. 

De ST5 ABS heeft net als de ST5 LE een smooth welding design, dit houd in dat de fiets geen lasnaden heeft maar een volledig doorlopend en strak design. Dit maakt de fiets nog mooier en strakker dan het in de standaarduitvoering van de ST5 al is.

De Stromer ST5 en de ST5 ABS zijn uitgerust met de SYNO Sport motor van 850W waardoor deze mooi en compact aansluit op de fiets. De motor heeft een draaimoment van 48Nm, hierdoor zit je binnen enkele seconden op de 45 kilometer per uur! Het voordeel van deze SYNO Sport motor is dat hij regeneratief is: er wordt afgeremd op de motor waardoor deze stroom opwekt voor meer actieradius.

De Stromer ST5 en de ST5 ABS hebben alle kabels strak weggewerkt in de stuurkop. Daardoor is voor het oog de Stromer ST5 serie gestroomlijnder dan alle andere types. Gecombineerd met het strakke design is het een prachtige speed pedelec waarvoor Stromer in 2020 ook de reddot award voor uitgereikt heeft gekregen.

Accessoires

Bij aankoop krijgt u bij de Stromer ST5 ABS een SP connect houder voor in de stuurkop. Gecombineerd met een telefoonhoes van SP connect kan de telefoon prachtig en heel makkelijk op de stuurkop gezet worden. Dit is de ideale plek om alles goed te kunnen zien op de telefoon. 

Ook heeft Stromer verscheidende tassen die goed bij het strakke design van een Stromer aansluiten. Er zijn dubbele fietstassen maar ook mooie enkele en lederen tassen verkrijgbaar van Stromer, dit om uw Stromer nog gestroomlijnder te maken. Bekijk de accessoires hier.

Bent u enthousiast? Plan bij ons een proefrit!

Stromer-ST5-ABS-Vietz-Herveld-Speedpedelec